New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Construcció realitzada pels islamistes, que servia com a residència al valí o governador sarraí. Amb la conquesta catalana, l’antic alcàsser musulmà es reconstruí i va passar a ser residència dels reis de Mallorca, virreis o governadors. Té una planta rectangular i es troba tancada per alts murs envoltats per torres. Actualment serveix de residència reial, de museu i de seu de la Comandància Militar de Balears.
2 Construcció circular d’estil gòtic des de la qual es pot contemplar la ciutat, el port, la Serra de Tramuntana i el Pla de Mallorca. Jaume II va ordenar la seva construcció al voltant de l’any 1300. Durant un temps, es va convertir en una presó. Actualment és una tracció turística i dintre podem trobar el Museu Històric de la Ciutat de Palma.
3 Construcció important del neogòtic de l’illa. Es va començar a construir l’any 1882, sobre l’antiga presó. Des de la seva inauguració alberga la Diputació Provincial.
4
5
6 Principal edifici religiós de la ciutat de Palma que va ser construït al segle XIII. És d’estil gòtic i destaca per la seva gran rosassa que representa l’estel de David. Se situa al costat del Parc de la Mar. La seva planta és un gran rectangle dividit en tres naus i una capçalera que conté els tres absis, un per cada nau on hi entra molta llum, ja que té 87 finestrals i 7 rosasses.
2
4
3
6
1
5