New Activity
Play Quiz
1.  []
De haven in Bonaire is ______ genoeg om supermammoettankers te ontvangen. Het is gelegen voor de kust van _________ - ong. 70 km ervan.
2.  []
Op Bonaire is er geen raffinaderijen. Er is een olie-terminal waar olie kan worden ________. Het ligging van Bonaire is ideaal ervoor: Het ligt buiten ______ gebied en de kade is diep genoeg voor adequaat aanmeren van grote tankers.
3.  []
In 2010 woedde 40 uur lang _______ op het eiland. Twee olieopslagtanks werden vol _______. Het ______ ontstond door blikseminslag.
4.  []
Bij de slavenhuisjes langs het pekelmeer staan vier obelisken. De _______ in het zuiden van Bonaire waren door de West-Indische Compagnie (WIC) in vier zones verdeeld, waarbij ze de kleuren van de Nederlandse _______ en het koningshuis kregen. De obelisken zijn in de 19e eeuw door de Hollanders gebouwd en daarbij kregen ze de ______ van de zoutpan waarbij de obelisk gebouwd werd.
5.  []
Rincon is de oudste _______ op het eiland Bonaire. De plaats is in de 16e eeuw gesticht door de _______. Zij kozen een locatie in een dal tussen de heuvels aan de noordzijde van het eiland. Hierdoor was Rincon niet zichtbaar vanaf zee, hetgeen belangrijk was om het plaatsje te beschermen tegen de ______. De naam Rincon betekent '_____'.
6.  []
Rincon heeft twee _____ en een destilleerderij waar je de enige drank kan ________ die van ______ wordt gemaakt.