New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Bu Toplant ? ya Kat ? lan Büyük Sayg ? Duydu ? um Say ? n Komutanlar ? m ,

De ? erli Silah Arkada ? lar ? m ,

De ? erli Konuklar ,

Harp Akademilerimizin De ? erli Komutan , Ö ? retim Eleman ? , Müdavim , Ö ? renci Subay ve Çal ? ? anlar ? ,

Bas ? n ? m ? z ? n Çok De ? erli Mensuplar ? ,

Hepinize sayg ? ve sevgilerimi sunuyor , iyi günler ____________________ .

Türk Silahl ? Kuvvetlerinin yar ? nlar ? na yön verecek liderlerinin yeti ? ti ? i , güzide e ? itim kurumlar ? m ? zdan biri olan Harp Akademilerimizde , sizlere hitap etmenin benim için ayr ? bir mutluluk ve gurur vesilesi oldu ? unu ____________________ ____________________ .

Bugün burada yapaca ? ? m konu ? mamda güncel konulara fazla girmeden , son y ? llarda s ? k s ? k gündeme getirilen sivil - asker ili ? kileri ba ? ta olmak üzere , terör ve terörle mücadele , demokrasi ve laiklik gibi konulara akademik bir pencereden bakmaya ____________________ ? ? aca ? ? m . Güncel konulara ve bu konu ? mada ____________________ ? inemeyece ? im di ? er konulara ili ? kin görü ? lerimi önümüzdeki hafta yapmay ? planlad ? ? ? m Bas ? n Toplant ? s ? nda sizlerle ____________________ ? may ? ____________________ ? ünüyorum .

De ? erli Konuklar ve Silah Arkada ? lar ? m ,

Sivil - asker ili ? kileri hemen hemen her ülkede üzerinde s ? kça tart ? ? ? lan , her zaman güncelli ? ini koruyan fakat , özü pek anla ? ? lmayan konular ? n ____________________ ? ? nda ____________________ . So ? uk Sava ? sonras ? dönemde , demokrasi , liberal ekonomi ve refah toplumu tart ? ? malar ? gündemimizde daha fazla ____________________ ____________________ ? r . Öte yandan millî güvenlik kavram ? geni ? lerken ; tehditler ve riskler de ____________________ ? itlenmi ? tir . Bu geli ? meler , sivil - asker ili ? kileri konusunun farkl ? boyutlarda tart ? ? ? lmas ? na ____________________ ____________________ ? r . Konu , siyaset bilimi literatüründe de farkl ? düzeylerde ve farkl ? yakla ? ? mlarla ele al ? narak ____________________ ? ? ? lmaktad ? r . Sivil - asker ili ? kileri üzerinde olu ? an akademik literatürde Samuel HUNTINGTON , Morris JANOWITZ ve Eliot COHEN gibi klasik realist dü ? ünürlerin yan ? s ? ra liberal teori ve yap ? salc ? ak ? mlar ? n da ____________________ ____________________ . Akademik anlamda da , bilim adamlar ? , dü ? ünürler ve bu i ? in profesyonelleri aras ? nda çe ? itli uzla ? mazl ? k alanlar ? ____________________ .

Sivil - asker ili ? kilerini daha sa ? l ? kl ? de ? erlendirebilmek için öncelikle askerlik mesle ? inin ne oldu ? unu ____________________ ____________________ .