New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Maartje ( 19 ) is meteen na de middelbare school uit huis gegaan . Ze had met haar moeder al veel gereisd ____________________ koos niet voor een tussenjaar . Ze studeert nu Media en Cultuur aan de UvA . Stiekem valt het een beetje tegen .

Hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit ?
Eigenlijk heb ik geen doorsnee dag . Op de middelbare school is het leven erg gestructureerd , je hebt elke week bijna dezelfde dingen te doen . ____________________ je studeert is dat helemaal niet zo . Al die lessen op de universiteit zijn niet verplicht ____________________ je moet veel discipline hebben om er heen te gaan . Het betekent wel ____________________ je school kan aanpassen aan jouw schema . Je kunt dus altijd leuke dingen doen , dan ga je gewoon een dagje niet naar school . Hierdoor ben ik ook erg uithuizig , ik doe veel cursussen en workshops . Ik probeer nu op vaste dagen te gaan fitnessen . En ik had een schoonmaakdag ingesteld , ____________________ daar is het nooit echt van gekomen .

In hoeverre steun je nog op je ouders ?
Natuurlijk is dat niet bij iedereen hetzelfde , ____________________ ik steun eigenlijk helemaal niet meer op m'n ouders . Ik eet er soms wel ____________________ ik wat krap bij kas zit , ____________________ ik betaal zelf m'n college - en boekengeld . Ik zie ze wel geregeld , ____________________ ik ben niet meer afhankelijk van ze .

Hoe kom je rond ?
Nou financieel heb ik nogal wat probleempjes . Ik kwam er achter ____________________ ik duizend euro rood mocht staan . Ik zag dat dus als een soort extra 1000 euro en dat was niet zo slim . Ik heb nog steeds een beetje geldnood daardoor . Ik werkte eerst bij Amnesty International , ik deed een soort ledenwerving ____________________ dat vond ik helemaal niet leuk . Nu werk ik bij Kriterion , een bioscoop . Dit vind ik veel leuker werk , ____________________ ik verdien er niet zo veel mee . ____________________ ik elke week twintig uur werk , dan verdien ik 440 euro per maand . Hiermee moet ik m'n huur ( 200 euro pm ) en m'n eten betalen . Van de rest ga ik uit en koop ik kleren . ____________________ ik moet echt een beter overzicht gaan maken van m'n inkomsten en uitgaven ____________________ het is , net als m'n kamer , één grote rotzooi .

Is alles gegaan ____________________ je op de middelbare school verwacht had ?
Nou een beetje wel , ik had alleen verwacht dat ik vanzelf in het studentenleven zou rollen . Dat is niet echt gebeurd , dan had ik me toch moeten aanmelden bij een studentenvereniging en dat is niet echt mijn ding . Het is helemaal niet zo dat ____________________ je studeert je vanzelf een studentenleven gaat leiden . En dat vind ik eigenlijk wel lekker , je mag lekker helemaal zelf bepalen wat je gaat doen .