New Activity
Play Quiz
1. 
Een zwaluw vliegt in vijf weken in totaal 7.000 kilometer. Hoeveel kilometer legt hij per week af?
2. 
Een huiszwaluw weegt 18 gram. Er komen circa 9.000 broedparen naar Vlaanderen. Hoeveel gewicht, in kilogram, aan huiszwaluwen komt naar Vlaanderen?
3. 
Fleur de huiszwaluw leeft 6 jaar. Zij legt elk jaar 3 broedsel van elk 3 eieren. Hoeveel eieren legt Fleur in haar leven?
4. 
Een huiszwaluwnest bestaat uit 800 modderballetjes. Elk modderballetje weegt 0,9 gram. Hoeveel kilogram weegt zijn nest?
5. 
Een huiszwaluw vangt maar liefst 9.000 insecten per dag. Hoeveel insecten vangt een zwaluw per minuut als hij per dag 15 uur insecten vangt?
6. 
Piet de huiszwaluw vliegt gemiddeld 75 km/per uur. Per dag vliegt hij 12 uur. Hoeveel kilometer legt Piet in een dag af?
7. 
Een nest bestaat uit circa 800 modderbolletje. Om één modderballetje te vinden legt Piet de huiszwaluw in totaal 200 meter af. Hoeveel afstand in kilometer legt Piet in totaal af om zijn nest te bouwen?
8. 
Hoeveel gewicht (in gram) hangt er totaal aan de dakgoot als je weet dat één nestje 720 gram weegt en dat hierin één paartje van elk 16 gram en 3 jongen van elk 5 gram in leven?
9. 
Een zwaluw vangt dus gemidddeld 9.000 insecten per dag. Hij eet er daarvan zelf 3.000 op. De andere insecten verdeelt hij gelijkmatig over 3 jongen. Hoeveel insecten krijgt elk jong per dag?
10. 
Een zwaluw legt 1.400 km in één week af. Wat is zijn snelheid bij benadering in gehele meters per seconde als hij elke dag 20 uur vliegt?
11. 
Jaap is een jonge huiszwaluw die voor het eerst een nestje voor zijn vrouwtje gaat bouwen. Waar zou hij zijn nest gaan bouwen? Vul A in als je denkt onder een dakoversteek van 90 graden waarvoor hij 1.150 modderbolletjes voor nodig heeft om een nest te maken. De afstand van dit huis tot de modderpoel voor de modderballetjes is slechts 200 meter vliegen. Vul B in als je denkt onder een dakoversteek van slechts 60 graden waarvoor maar 800 modderbolletjes nodig zijn. Dit huis ligt echter 300 meter vanaf de modderpoel. Vul dan antwoord B in. Let op! voor elk mdderballetjes moet Jaap heen en terug vliegen!
12. 
Een zwaluw vangt 9.000 insecten per dag. Hij verblijft in België vanaf april tot en met september. Hoeveel insecten in totaal vangt één zwaluw hier in België?