New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Erikson deelt de volwassenheid in 2 fasen in : de ____________________ - ____________________ ( 20 - 30 jaar ) en de volwassenheid ( 30 - ____________________ jaar ) .
Wanneer de adolescent een eigen identiteit heeft opgebouwd moet de jongvolwassene volgens Erikson in staat zijn tot intimiteit . Dit is de ____________________ pool . Indien de jongvolwassene hierin mislukt komt hij in ____________________ terecht . Dit is de negatieve pool .

Het woord ____________________ is afgeleid van het Latijnse ? intimus' . Dit betekent dus dat men in staat is iets tot in zijn binnenste te benaderen en te raken . Het is de mogelijkheid om met de eigen identiteit tot intense communicatie te komen met een andere identiteit , zonder evenwel de eigen identiteit te verliezen in de ander of samen te smelten tot een nieuwe identiteit .
Wie intimiteit niet aankan geraakt of blijft in isolement . Zo iemand vindt allerlei redenen om zich niet persoonlijk te moeten binden en verbinden , de persoon houdt ____________________ .

Is de intimiteit verworven , dan is de volwassene in staat om verantwoordelijkheid op te nemen voor jongere generaties . Dit is ____________________ , de positieve pool . Mislukking van deze opdracht resulteert in ____________________ , de negatieve pool .
Generativiteit betekent letterlijk ____________________ . Dit verwijst niet enkel naar voortplanting en kinderen , maar ook naar het eigen werk , ideeën , alles wat men heeft opgebouwd of waarbij men zich betrokken voelt . Wie hierin slaagt kan terugkijken op wat in de buitenwereld is tot stand gekomen als gevolg van eigen leven en inzet . Hij voelt zich verbonden , erkent de band , beklemtoont de relatie en aanvaardt zijn verantwoordelijkheid ervoor .

Wie hier niet in slaagt komt in stagnatie terecht . Dit betekent ter plaatse trappelen , stilstand . Volgens Erikson gedragen deze personen zich alsof ze zelf een kind zijn dat enkel met zichzelf bezig is .

In deze fase komt ook de ____________________ voor . Ze beseffen dat ze tot nu toe ingepalmd werden door hun werk en gezin en zien de toekomst maar grijs in . Ze beseffen dat hun leven statistisch gezien halfweg is en besluiten dat , als ze nog iets van hun leven willen maken , ze het hoogdringend moeten doen . Iedereen kent wel het stereotiepe beeld van de man die plots een moto , cabrio , jonge vrouw wil !