New Activity
Play Map Quiz
1.
[Geluidsbestand]

Op vrijdag is het bij mij heel druk. Iedereen wil mooi zijn voor het weekend. Op die dag vraag ik dan ook extra handen om te helpen de haren te wassen.

2.
[Geluidsbestand]

Dankzij mijn beroep, heb ik thuis ook al mijn meubelen zelf gemaakt. Nu bestaan er al veel machines. Die maken het werk wel lichter. Boren en zagen zijn een koud kunstje geworden.

3.
[Geluidsbestand]

Ik mag blij zijn dat ik hele goeie ogen heb. Toen ik voor mijn job koos, vond men dat zeer belangrijk. Ik breng dagelijks mensen naar een verre bestemming. En hoog boven de wolken vind ik het zalig!

4.
[Geluidsbestand]

Ik hou ervan om mensen te helpen en te verzorgen. Ik vind het wel vervelend dat ik af en toe op zondag moet werken. Maar ja, een ziekenhuis kan nooit gesloten zijn, hé…

5.
[Geluidsbestand]

Als het mooi weer is, vind ik mijn job heel leuk. Ik ben de hele dag buiten. Soms moet ik eens aanbellen om iets af te geven. Maar het grootste deel gaat in de brievenbus.

6.
[Geluidsbestand]

Dagelijks breng ik heel wat mensen naar hun werk. Die zitten dan wel in een wagon. Ikzelf zit alleen. Zo word ik niet verstoord. Want als ik mij vergis, kan dat wel een ramp worden.

7.
[Geluidsbestand]

Ik sta elke morgen heel vroeg op. Terwijl ik het deeg klaarmaak, warmt de oven al op. Ik mag niet veel tijd verliezen, want om 7 uur gaat de winkel open.

8.
[Geluidsbestand]

Als jij naar school vertrekt, heb ik al een reisje naar zee achter de rug. Anders kom je niet aan verse garnalen en mosselen. Als mijn waar niet helemaal vers is, moet niemand die hebben.

9.
[Geluidsbestand]

Ik hou zielsveel van mijn job. Gelukkig maar, want ik moet elke dag werken, ook op zondag. De dieren kennen mij al goed. Als ik mijn tractor stilleg, staan ze al bij de tralies. Ze weten dat er eten komt.

10.
[Geluidsbestand]

Wij moeten ervoor zorgen dat de school er heel netjes bij ligt. In de vakanties geven wij alle vensters een beurt. Ik vind het leuk omdat ik elke dag tussen de kinderen ben. Als de speelplaats er vuil en nat bij ligt, kunnen we jammer genoeg niet lang genieten van ons werk.