New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Stress komt eigenlijk uit de wereld van de ____________________ en betekent letterlijk druk of ____________________ . De hoeveelheid stress iets of iemand aankan , heeft te maken met het ____________________ tussen de druk en de weerstand .
Druk = ____________________ = de last die je moet dragen , verwerken , de gestelde eisen , ?
Weerstand = ____________________ = hoeveel kracht en energie je hebt , hoeveel gewicht je kunt dragen , hoeveel je aankan zonder er ( blijvende ) ____________________ ontstaat
Vaak wordt de vergelijking gemaakt met een antieke ____________________ . Aan de ene zijde heb je de ____________________ , aan de andere zijde de draagkracht . Wanneer de weegschaal mooi in balans is , spreken we van ____________________ stress of ook ____________________ stress . ____________________ stress ontstaat wanneer de verhouding tussen draagkracht en draaglast uit balans is . Wanneer de draaglast ____________________ is dan de draagkracht spreken we van overbelasting . Is de draagkracht groter dan de draaglast , noemen we dat ____________________ .
De conditie of situatie die de stress veroorzaakt noemen we de ____________________ . De reactie op de stressor noemen we tevens de ____________________ .