New Activity
Play Fill in the Blanks Game
A Liszt Ferenc repül ? tér ____________________ van , a belvárostól ____________________ 15 kilométerre keletre . Sok repül ? gép érkezik ____________________ külföldr ? l . Az utasok Afrikából , Amerikából , Ázsiából vagy Európából ____________________ . A ____________________ ? térr ? l autón , taxin vagy autóbuszon mennek be a ____________________ .
     Reggel 8 ____________________ van . Egy magyar repül ? gép közeledik a ____________________ ? térhez . A gép ____________________ jön , de nem minden utas angol , vagy magyar . Egy kínai utas ____________________ valamit az egyik stewardesst ? l . A stewardessek nemcsak angolul és magyarul ____________________ , hanem németül , franciául és spanyolul is . De ____________________ kínai nyelven egyik légikisasszony sem ____________________ . És ez a kínai utas semmilyen idegen ____________________ nem beszél . Szerencsére a közelben ____________________ egy angol férfi , aki több nyelven beszél , egy ____________________ még kínaiul és magyarul is . ? ____________________ nekik : tolmácsol a kínai utasnak . David Brownnak ____________________ ; angol , Londonban ____________________ és dolgozik . Újságíró , és nagyon sokat ____________________ .
     A repül ? gép Budapest fölé érkezik . Átrepül a város fölött , jobbra fordul , és ____________________ a Liszt Ferenc repül ? téren . Az utasok ____________________ . Mindenki ____________________ a terminálba .
      
David nem autóbuszon ____________________ be a városba , autót ____________________ bérel . A repül ? tér ____________________ ? tt sok taxi áll . David ____________________ az egyik taxiba . A sof ? r köszön neki , és ____________________ a város felé .
Sof ? r : ____________________ megyünk ?
David :   A Gellért Szállodába .
Sof ? r : Igen , ____________________ .
. . .
David : ____________________ az úton elég nagy a forgalom .
Sof ? r : Igen , nagyon nagy . Sajnos ____________________ metró a repül ? tér és a Belváros ____________________ , és mindenki autóbuszon vagy autón megy be a városba . Nagyon siet ?
David : Nem , nem ____________________ . Ráérek .