New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Ritkaság az állatvilágban az ____________________ panda vagy bambuszmedve . Tíz ujjunkon megszámlálhatjuk , hogy mennyi van még bel ? le a világ állatkertjeiben . 1869 - ben fedezték fel , de csak 1936 - ban sikerült az els ? él ? példányt fogságba ejteni . Az els ? ____________________ a pekingi volt , amelyik a gondozottjai közé számíthatta . Ugyanitt szült a világon els ? ízben utódot nem természeti ____________________ .
Ez az állat csak Kína területén él , f ? leg a Tibeti ____________________ 2500 métert meghaladó magaslatain . Leereszkedik azonban a dzsungelbe is , mert el ? szeretettel táplálkozik a bambusz rügyeivel , sarjhajtásaival , leveleivel . Emiatt a helybeli lakosság ? bambuszrágónak ? hívja . A kínaiak viszont ? fehér medveként ? emlegetik . Ez az elnevezés is helytálló , mivel a panda sz ? rének színezete meglehet ? sen furcsa : általában fehér , de a füle s szeme környéke , meg a négy lába ____________________ , s ilyen szín ? foltok vannak a hátán és a tarkóján is .
Testének ____________________ eléri a 2 métert is , tömege a 150 kilogrammot . Mivel óriási mennyiségben fogyaszt ____________________ - noha származása szerint ragadozó - , mells ? lábának mancsán , táplálkozási módjához igazodva , egy hatodik ujj fejl ? dött ki , a többivel átellenesen .
Téli ____________________ alszik . Egyébként életmódjáról sokat nem tudunk , mivel ____________________ állat , s a kutatóknak nehezen hozzáférhet ? . A bambuszmedve az 1961 - ben alapított WWF ____________________ , amelynek kit ? zött célja a Föld vadállományának megmentése .