New Activity
Play Fill in the Blanks Game
La circulació a través del cor .
Tot i que le sang arriba a les dues aurícules al mateix temps mentre que aquestes estan relaxades estudiarem el flux de sang des del punt de vista d'una gota de sang .

La sang entra a ____________________ dreta per les venes caves ____________________ i ____________________ . Quan aquesta es contreu , la sang atravessa la vàlvula ____________________ per entrar al ____________________ dret mentre està relaxat . Quan es contreu el ventricle empeny la sang cap a l'exterior del cor a través de la ____________________ semilunar o sigmoide pulmonar . El tronc pulmonar es divideix en ____________________ artèries pulmonars que duen la sang ____________________ cap els pulmons .

Un cop la sang ha arribat als pulmons , aquesta allibera el ____________________ de carboni per carregar - se d'oxígen . Ara la sang és ____________________ en oxígen ; quan la sang es rica en oxígen rep el nom de sang ____________________ mentre que quan es rica en diòxid de carboni se li diu sang ____________________ .

Així la sang arterial retorna al cor dins les ____________________ pulmonars , en tornen 2 per a cada pulmó . I així es completa la circulació ____________________ .
La sang ____________________ provinent dels pulmons arriba a l'aurícula ____________________ mentre aquesta està relaxada . Quan l'aurícula es contreu la sang atravessa la vàlvula ____________________ per arribar al ventrícle ____________________ . Quan el ____________________ esquerra es contreu la sang ____________________ del ____________________ atravessant la vàlvula ____________________ o sigmoide ____________________ . L'artèria ____________________ distribueix la sang a tots els òrgans del cos ramificant - se en artèries més petites i ____________________ que finalment es converteixen en capil·lars . Els capil·lars són tan prims que permeten fer arribar l'oxígen que porta la sang i els ____________________ a totes les cèl·lules dels diferents òrgans del cos .

La sang circula a través dels òrgans per aquests capil·lars que es van reunint en petites ____________________ i despres en venes . Fins que a través de les venes ____________________ entrarà tota la sang ____________________ en oxígen i ____________________ en diòxid de ____________________ degut al seu pas pels òrgans .

A tota aquesta circulació l'anomenam circulació ____________________ .