New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Zeg het maar : is er een link tussen Poly en klimaatverandering ?

Volgens de belangrijkste klimaatpoliticus van Europa wel . Eurocommissaris Frans Timmermans ____________________ woensdag enige ophef met een boude stelling over de ____________________ storm die over Nederland ____________________ . Bij IJmuiden zorgde Poly zelfs voor een ____________________ van 146 kilometer per uur . ? Het heeft allemaal te maken met ____________________ ? , stelde de politicus die verantwoordelijk is voor het Europese klimaatbeleid . ? Als we voorbeelden willen van hoe dringend het is , ____________________ we slechts naar buiten te kijken . ? Het is niet de eerste keer dat de PvdA ? er een ____________________ klimaatuitspraak doet : eerder ____________________ hij een Europese herdenkingsdag voor klimaatslachtoffers in te stellen .
Maar is de bewering waar , is er een link ?

Nee . Er bestaat geen ____________________ basis voor zo ? n uitspraak . , , Zomerstormen komen slechts ____________________ voor ? , zegt Chris Weijenborg , universitair docent in dynamische meteorologie aan de Wageningen Universiteit . , , De ene keer buigt een storm meer naar Noorwegen af , en soms komt hij over Engeland en Nederland . Maar er is geen ____________________ trend zichtbaar wat ____________________ stormen in Europa . ? Daarmee bedoelt de Wageningse wetenschapper : over een ____________________ van dertig jaar is niet te zeggen of dergelijke stormen in aantal en ____________________ toe - of afnemen . Laat ____________________ of zo ? n verandering is te ____________________ aan de menselijke uitstoot van broeikasgassen .
Wat zegt het KNMI over zomerstorm Poly ?

Poly was de op zes na ____________________ zomerstorm van de afgelopen vijftig jaar , ____________________ het KNMI op haar website . Ook het instituut in De Bilt benadrukt dat zomerstormen ____________________ vaak voorkomen dan stormen in de herfst en de winter . Als het KNMI de blik verruimt naar buiten Nederland stelt het : ? In de ____________________ zien we een afname in stormen in de zomer in het hele ____________________ halfrond . Klimaatmodellen geven voor de toekomst ook een ____________________ , ____________________ worden dit soort zomerstormen in de wereldwijde modellen niet goed beschreven . Ook in De Staat van ons Klimaat uit 2021 schreef het KNMI al : ? Het ____________________ stormen op de Noordzee neemt niet toe . ?