New Activity
Play Yes or No
Cards 1
Istoria Românilor este o poveste lungă si complexă? Aceasta este bogată în cultură si artă.
Yes
No
Cards 2
Care a fost scopul principal al Războiului Rece și care au fost principalele puteri implicate? Scopul principal a fost confruntarea ideologică și geopolitică între Statele Unite și Uniunea Sovietică.
Yes
No
Cards 3
Istoria Românilor este dată de Mihai Viteazu? El este cunoscut pentru faptul că a fost domnitorul care a reușit să unească cele două principate românești.
Yes
No
Cards 4
Cine a fost figura centrală în Revoluția Franceză? Figura centrală în Revoluția Franceză a fost Traian.
Yes
No
Cards 5
Care a fost cauza principală a Războiului de Independență al Statelor Unite? Cauza principală a fost taxa fără reprezentare și nerecunoașterea drepturilor civile ale coloniștilor americani.
Yes
No
Cards 6
Cine a fost primul împărat al Romei și în ce an a fost proclamat Imperiul Roman? Primul împărat a fost Octavian, cunoscut și sub numele de Augustus. Imperiul Roman a fost proclamat în 27 î.Hr.
Yes
No
Cards 7
Care au fost principalele state aliate în cadrul Axei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial? Principalele state aliate în cadrul Axei au fost Germania, Italia și Japonia.
Yes
No
Cards 8
Istoria Românilor este importantă pentru înțelegerea prezentului? Cunoașterea istoriei naționale ajută la punerea în context a evenimentelor, politicilor și problemelor contemporane.
Yes
No
Cards 9
Care a fost impactul Marii Crize Economice asupra economiei mondiale în anii '30? Marea Criză a avut un impact devastator ducând la scăderea producției industriale, șomaj și instabilitate financiară.
Yes
No