New Activity
Play Crossword Puzzle
1 De hoeveelheid warmte die opgeslagen wordt door een voorwerp is afhankelijk van de ...
2 De ... van een voorwerp is in de thermodynamica het vermogen van dat voorwerp om energie in de vorm van warmte op te slaan.
3 De ... energie is de naam voor energie die wordt ontleend aan water, hetzij door gebruik te maken van een hoogteverschil hetzij door gebruik te maken van de stroomsnelheid van water. Men spreekt ook van "witte steenkool". Met het "witte" doelde men vooral op de kleur van het schuimende water en op het schone karakter van dit type energie.
4 De ... energie is de energie die kan ontstaan tussen het aardoppervlak en diep in de aarde gelegen warmtereservoirs. Vooral in vulkanische streken (Ijsland) is deze vorm van energie (op een geringe diepte) aan te treffen, dat winning economisch lonend is.
5 Bij een ... reactie wordt warmte opgenomen uit de omgeving.
6 Van alle lampen verspilt deze wel enorm veel energie. Van alle elektrische energie die de lamp opneemt, wordt slechts 5% omgezet in licht; de overige 95% wordt omgezet in warmte.
7 De ... energie is de totale energie-inhoud van een stof. Deze energie is opgeslagen in de bindingen tussen de atomen en de elektronen in de atomen van een molecule.
8 Bij een ... reactie wordt warmte afgegeven aan de omgeving.
9 Warmte gaat spontaan over van een warm voorwerp naar een kouder voorwerp waarmee het in contact is. Het koudere voorwerp warmt op en het warmere voorwerp koelt af. Dat gaat door tot beide voorwerpen dezelfde temperatuur hebben. Ze zijn dan in ... evenwicht.
10 Een ... energiebron is zowel een milieuvriendelijke energiebron als een energiebron waarvan de natuurlijke hulpbronnen of grondstoffen onuitputtelijk zijn.
11 De hoeveelheid warmte die opgeslagen wordt door een voorwerp is afhankelijk van de ...
11
3
6
2
1
8
10
7
4
5