New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Op een schip zie je verschillen tekens staan . Deze tekens hebben allemaal een eigen betekenis .

Aan de boeg of ____________________ van het schip hangen twee enorme ____________________ uit de ____________________ . Onder de waterlijn zien we een dikke uitstulping : de ____________________ . Dit verhoogt de snelheid van het schip . Bij een geladen schip ligt de ____________________ helemaal onder water . Om te voorkomen dat binnenschepen of kleine motorsloepen tegen deze uitstulping zouden varen , moet er boven de waterlijn ter hoogte van de bulb een symbool aangebracht worden .

Ter hoogte van de bulb zie je ook een cirkel met een kruis . Dat betekent dat er onderaan in de kiel een buis is met een dwarsgeplaatste schroef . Deze ____________________ zorgt ervoor dat het schip vlugger en korter kan ____________________ ( draaien ) . Dankzij deze boeg - en voortstuwingsschroeven hebben vele moderne schepen minder hulp van ____________________ nodig . Ze kunnen op eigen kracht aan - en afmeren .

Vooraan op de boeg zie je ook een hele reeks getallen . Hier kun je de diepgang van het schip aflezen . Die getallen staan ook op het midden van het schip en achteraan .

Bij heel grote ____________________ staan ook witte pijlen , dikke strepen en ruiten op de romp . Dat zijn speciaal versterkte plaatsen waartegen sleepboten mogen duwen . zo krijgen ze het zeeschip zonder het te beschadigen tegen de kaaimuur .

In het midden van het schip staat een eigenaardige reeks lijnen en letters : het ____________________ , zo genoemd naar Samuel Plimsoll , een Engels parlementslid . In zijn tijd , in de 19de eeuw , zonken heel wat schepen omdat ze te zwaar geladen waren . Daarom verplichtte de overheid de reders een Plimsollmerk of ____________________ op de romp van het schip te brengen . Dit merkteken duidt aan hoe zwaar een schip geladen mag zijn in zoet - of zout water , in de tropen of in het noorden van de Atlantische Oceaan , in de winter of in de zomer .