New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Sinterklaas is een feest voor kinderen maar ____________________ vieren het feest ook graag . Het is ____________________ jaar een groot feest .
Sinterklaas is niet hetzelfde feest als ____________________ . Het is een ____________________ feest . Het feest begint in november en ____________________ tot 5 december .

Sinterklaas heeft altijd een groot boek bij zich . Het groot boek ____________________ ook Het Grote Boek . In dat boek ____________________ alle namen van alle ____________________ in Nederland Dat is een ____________________ boek .

Sinterklaas heeft altijd een staf bij zich . Hij heeft ook een ____________________ paard . Sinterklaas neemt cadeautjes mee en hij neemt ook ____________________ mee voor kinderen . In de ____________________ van Sinterklaas zitten cadeautjes : chocoladeletters , ____________________ , chocolademunten .

Het is erg veel ____________________ voor Sinterklaas dus Sinterklaas heeft Pieten mee . Zij heten ____________________ Piet en zij ____________________ Sinterklaas en zij dragen ____________________ een Pietenmuts .

Sinterklaas komt met een ____________________ uit Spanje naar Nederland . Hij komt elk jaar in een ____________________ stad en dit heet de intocht . Veel volwassenen en kinderen komen ____________________ . De intocht is
namelijk ook elk jaar op televisie .

De kinderen mogen 's avonds hun schoen zetten . Zij zetten hun schoen bij het vuur of bij de verwarming . Zij ____________________ Sinterklaasliedjes voor Sinterklaas en zij doen een wortel in de schoen voor het ____________________ . 's Nachts lopen Sint en Piet op het ____________________ en zij gooien een klein cadeautje of pakje door de ____________________ in de schoen van de kinderen . De volgende ochtend komen de kinderen beneden . De wortel is weg en het cadeautje zit in de Schoen . Schoen zetten is heel leuk .

De kinderen en de volwassenen ook kijken elke avond televisie , zij kijken naar het Sinterklaas Journaal . Zij kijken dan of alles goed ____________________ met Sinterklaas en met de Pieten en met de cadeautjes want elk jaar is ____________________ een problem : Het grote boek is weg of de
Pieten zijn de cadeautjes ____________________ . Elk jaar is ____________________ een nieuw verhaal en ____________________ is het ook een actueel verhaal . Het is daarom ook leuk voor volwassenen . De situatie van het land komt vaak terug in het Sinterklaas journal . Dat is grappig en spannend .


Kinderen vieren Sinterklaas op school maar ze doen dat ook met hun families of met een groep vrienden gaan ze soms dan loodjes ____________________ . Wat is dat ? Dit zijn ____________________ papier en iedereen schrijft zijn naam op een papiertje . Jij doet het papiertje ____________________ en jij doet het papiertje in het bakje , alle namen in een bakje . Iedereen ____________________ een naam uit het bakje en jij zegt niet welke naam jij pakt . Dat is een ____________________ . Jij ____________________ een cadeautje voor deze persoon
Jij moet ook een gedicht maken . Het gedicht moet rijmen .

5 december is de grote avond de belangrijke avond en dan vieren Nederlanders ____________________ . Pakje is een ander woord voor Cadeau . Sinterklaas en de Pieten brengen bij elk huis cadeautjes . Ze zijn met familie en vrienden en ze hebben ____________________ een fijne avond .


Pakjesavond op 5 december is het ____________________ van het superfeest van Sinterklaas .

Het verhaal van Sinterklaas ____________________ aan het begin van de 4e ____________________ na Christus toen leefde de bischop de bischop van Nicolaas van Myra . Hij was een goede man . De bischop Sint Nicolaas . De bischop was een goede man Hij gaf geld aan de armen , de mensen die ____________________ geld hebben en vaak ook geen eten hebben . En ze zeggen hij gooide geld geld door het raam door naar ____________________ om de mensen te helpen en ____________________ geven ze dus elk jaar nog chocolademunten aan de kinderen dat is de oude traditie van Sint Nicolaas .

Zij vieren het feest van geven en delen . De volwassenen spelen elk jaar samen met de kinderen het ____________________ van Sinterklaas over geven en delen . Zij creëren eigenlijk een soort magische ____________________ . Ze ____________________ de kinderen dat Sinterklaas heel erg oud is en hij neemt cadeautjes mee voor alle kinderen in het land en de kleine kinderen ____________________ dat Sinterklaas echt is . De grote kinderen ____________________ dat het een verhaal is .
Dus ze creëren van november tot 5 december een magische wereld en het feest gaat over geven en delen en plezier maken en ____________________ geven .