New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Het M - decreet staat voor ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ . Leerlingen met een beperking kunnen hierdoor nog makkelijker aansluiten in het gewoon onderwijs en worden op deze manier niet / minder buitengesloten .
Het Buitengewoon onderwijs wordt niet afgeschaft maar de focus zal eerder op ____________________ onderwijs liggen .

Wat verandert er nu in het buitengewoon onderwijs ?

- Leerlingen met een beperking hebben recht op ____________________ in een gewone school . Hierdoor moeten ze niet onmiddellijk doorgestuurd worden naar het buitengewoon onderwijs maar krijgen ze hulpmiddelen in het gewoon onderwijs .
- Hier zorgt het ____________________ voor . Dit ____________________ bestaat uit drie zorgfases waarin de school ____________________ ____________________ biedt aan de leerlingen . Indien deze niet genoeg zijn , zullen leerlingen met een beperking alsnog doorverwezen worden naar het buitengewoon onderwijs .
- Vanaf september 2015 zal type ____________________ en ____________________ niet meer bestaan . Er zal dan gesproken worden van ____________________ ____________________ .
- Ook ____________________ krijgen eindelijk een type toegewezen , namelijk type 9 .
- Indien het zorgcontinuüm niet voldoende is en leerlingen toch in het gewoon onderwijs les willen krijgen , kunnen ze beroep doen op ____________________ ____________________ en ____________________ ____________________ . Hierbij werkt het buitengewoon onderwijs samen met het gewoon onderwijs en zal een leerkracht uit het buitengewoon onderwijs de leerling in het gewoon onderwijs tijdens de les ondersteunen .