New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De wasmachine is de grootste ____________________ in huis . De ____________________ doorheen de wasmachine kan gemeten worden door een ____________________ in serie te plaatsen . De gemeten waarde bedraagt 10 ampère .
De wasmachine warmt water op door een stroom te sturen doorheen een verwarmingselement met een ____________________ van 40 ohm . De meeste wasmachines gebruiken tussen de 5 en 15 ampère en worden aangesloten op een stopcontact van 120 volt . Dit stopcontact is dus de ____________________ .
Weinig mensen staan er bij stil , maar veel toestellen ____________________ aardig wat stroom zonder dat ze effectief gebruikt worden . Een eerste stap bestaat uit het opsporen van het sluimerverbruik . Met een ____________________ of een slimme stekker analyseer je de verbruikte ____________________ per apparaat .

Een alternatief bestaat in het gebruik van een stekkerblok met aan - en uitschakelaar . Je schakelt op die manier eenvoudig het toestel uit door te beletten dat de ____________________ de nodige energie kan leveren aan het toestel . De kring is immers onderbroken waardoor de stroom niet langer kan vloeien volgens de ____________________ ____________________ .