New Activity
Play Fill in the Blanks Game
In de dagen voor oud & nieuw kan er een krantenbezorger of bezorger van folders aan je deur komen met een ____________________ . Op het kaartje ____________________ dan ? fijne ____________________ ? of bijvoorbeeld ? de beste ____________________ voor het nieuwe jaar ? . Het is in Nederland ____________________ dat je de krantenbezorger of bezorger van folders een ____________________ geeft . Zo ____________________ je hem of haar voor de dagelijkse of wekelijkse bezorging .

Vanaf de dag na ____________________ tot en ____________________ 31 december is op Radio 2 de Top 2000 te horen . Veel mensen ____________________ hiernaar of kijken ____________________ de livestream op televisie . Mensen hebben begin december kunnen stemmen op hun favoriete ____________________ . De 2000 meest ____________________ nummers hoor je ____________________ kerst en nieuwjaarsdag .

Op ____________________ ( 31 december ) ____________________ veel Nederlanders vuurwerk af . Dit is een oude Chinese traditie die veel Nederlanders ook ____________________ vinden . In het oosten en noorden van Nederland doen ze aan ? carbidschieten ? , dit zijn harde knallen door carbid in een melkbus aan te steken .

Op oudjaarsdag eten veel mensen ____________________ en / of appelbeignets . Sommige mensen gaan naar de ____________________ op 31 december of de dagen ervoor om de overleden mensen van het afgelopen jaar te herdenken . ? s Avonds komen vrienden en familieleden bij ____________________ . Ze spelen ____________________ , praten met elkaar , eten samen , drinken samen of kijken naar de televisie . Op televisie kun je kijken naar de oudejaarsconference . Dit is een show van een cabaretier die ____________________ maakt over het ____________________ jaar .


Om 0 . 00 uur drinken veel mensen een glas champagne en ____________________ elkaar ? gelukkig nieuwjaar ? of ____________________ ? de beste wensen ? dat ____________________ dat je de ander het beste ____________________ . Veel mensen maken ook goede ____________________ . Ze bedenken wat ze het ____________________ jaar anders of beter ____________________ doen . Bijvoorbeeld stoppen met ____________________ , meer ____________________ of meer contact met vrienden .

Op ____________________ ( 1 januari ) is er een nieuwjaarsduik . Op verschillende ____________________ in Nederland springen mensen in de ( koude ! ) ____________________ . Op 1 januari kun je ook kijken naar nieuwjaarsconcerten die live worden uitgezonden ____________________ televisie . Ook het schansspringen in Garmisch - Partenkirchen ( Duitsland ) wordt live uitgezonden . Op 1 januari is ook ____________________ jaar het NK Marathonschaatsen op kunstijs .

In de eerste weken van januari hebben veel ____________________ en andere organisaties een ____________________ . De ____________________ of een andere spreker wenst ____________________ een gelukkig nieuwjaar , ____________________ ? s kunnen met elkaar praten en drinken samen iets . Soms worden dan ook de ____________________ van het bedrijf voor het komende jaar gepresenteerd .