New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Bij ____________________ is het belangrijk om volgende vragen na te gaan : waar , wanneer , hoelang en waarom . Wat neemt de persoon weg en wat doet hij hiermee ? Indien men hieraan verslaafd is , spreekt men van ____________________ .
Wanneer er gesproken wordt van een bepaalde drang ( of een innerlijke dwang ) , heeft men het over ? hoarding disorder' of ____________________ . Hierbij heb je het ongelofelijk moeilijk om bezittingen weg te doen . Wanneer je dit toch probeert ervaar je zeer veel ____________________ .
Als begeleider kom je vaak in aanraking met zorgvragers die ____________________ . Sommigen doen dit bewust , anderen hebben moeite om de realiteit van ____________________ te onderscheiden . Dit hangt af van het ____________________ waarop de zorgvrager functioneert . Indien het emotioneel als een ____________________ functioneert kent men het verschil tussen de werkelijkheid en een uitgevonden verhaal niet . Als begeleider kan dit ____________________ met zich teweeg brengen : doet de zorgvrager dit nu expres of kan die hier niet aan doen ? Indien het bewust is , is het niet altijd eenvoudig om ervoor te zorgen dat de persoon de waarheid spreekt .
Met je hoofd op de muren bonken , je teennagels uittrekken en jezelf krassen , zijn voorbeelden van ____________________ of ____________________ gedrag . Geef twee redenen waarom mensen met een beperking zichzelf kunnen verwonden :
1 )
2 )
Indien de zorgvrager zichzelf verwondt , is het belangrijk om stil te staan bij de ____________________ ervan : van welke aard is het zelfverwondend gedrag ? Gebeurt het vaak ? Is er een aanleiding voor ? Daarnaast moet er gezocht worden naar een situationele en persoonsgebonden ____________________ : bijvoorbeeld werken met beloning , medicatie , neutrale wondverzorging , een alternatief aanbieden , de omgeving aanpassen , stress / angstfactoren aanpassen ? .