New Activity
Play Crossword Puzzle
1 A finals del s.XIX hi ha compositors que continuen la tradició romàntica. Busquen la perfecció de la forma en Brahms i la grandiositat de Wagner.Compositors destacats: Mahler, Richard Strauss.
2 Els compositors busquen noves marneres de fer sonar instruments tradicionals. Amb la veu no només es canta també es fan crits, rialles, portamentos... El piano es toca amb l'avantbraç fent clústers: varies notes seguides tocades a la vegada. També es posen objectes entre les cordes donant pas al piano preparat. Destaca: John Cage.
3 És un moviment pictòric i musical que va néixer a França a finals del s.XIX. Musicalment va trobar un llenguatge nou en el qual predominen els instruments, la bellesa del so i els aspectes sensorials de la música.Compositor destacat: Debussy
4 Davant els altres corrents que busquen l'abstracció aquest moviment vol connectar amb el públic i oferir una música agradable a l'oïda.Principals compositors: Stravinsky, Hindemith, Weil.
5 Moviment que vol reflectir el dramatismede l'home durant els anys posteriors a la Primera Guerra Mundial.Principal representant: Schönberg .
6 Consisteix a ordenar els dotze sons de la gamma cromàtica de manera que formen una sèrie que s'anomena original.
7 Crea sons al laboratori i hi elabora una cinta gravada. Destaca: K. Stockhausen. És la música:
8 Els compositors inclouen el soroll en les seves composicions. Destaca E. Varèse amb l'obra Ionització per 37 instruments de percussió.
9 Utilitza sons de la realitat, que s'enregistren per transformar-los al laboratori. Destaca: Pierre Henry. És la música:
2
1
4
7
6
8
9
3
5