New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De lichaamstemperatuur geeft de verhouding weer tussen de warmte die het lichaam ____________________ en de warmte die het lichaam ____________________ . Het ____________________ in de hersenen past de warmteproductie aan het ____________________ aan .
Warmte verlies kan bijvoorbeeld plaatsvinden door ____________________ ( langs zweet , ____________________ , stoelgang en ____________________ ) .
De doorbloeding van de huid past zich door ____________________ aan om de warmte beter te behouden , dit fenomeen kennen we als ____________________ . Dit is een vorm van ____________________ .
____________________ of koorts is een verhoogd lichaamstemperatuur boven de 37 , 5°C .
Men kent verschillende koortstypes zoals een ____________________ koortsaanval , ____________________ koorts , continue koorts en golvende koorts .
Iemand met koorts geeft men het best ____________________ voeding , liefst ____________________ en vloeibaar . Toedienen van extra vocht via bouillon , ____________________ of thee is ook belangrijk .
____________________ werkende geneesmiddelen mogen enkel op voorschrift van de arts gegeven worden . Perdolan is een voorbeeld van een ____________________ middel .
Bij frissonkoorts onderscheidt men 3 fasen : ____________________ , hoge koorts en ____________________ daling van de temperatuur .
Men spreekt van ____________________ wanneer de lichaamstemperatuur lager is dan 36°C .
Bij zuigelingen , ____________________ , comateuzen is een ____________________ thermometrie aangewezen .
De meest gebruikte wijze van ____________________ is de ____________________ methode waarbij men de thermometer onder de oksel steekt .