New Activity
Play Fill in the Blanks Game
In steden in ontwikkelingslanden zie je grote verschillen tussen ____________________ en arme wijken , maar ook is er een groot verschil in ____________________ tussen de stad en het platteland . Als je kijken naar verschillen in welvaart tussen ____________________ in een land , dan heb je het over regionale ongelijkheid . ____________________ ____________________ is daardoor een oorzaak voor migratie , mensen verhuizen van ____________________ gebieden naar de ____________________ delen van een land .
Vaak denken mensen een beter bestaan op te kunnen bouwen in een rijker deel van een land . Dit heeft onder andere te maken met het werk wat je er kunt doen .

1 . ____________________ , of de primaire sector is hard werken en levert vaak niet veel op . Hoe ____________________ een land is , hoe meer mensen in de landbouw werken .
2 . Industrie , of ____________________ sector is werken in fabrieken . Vooral in China staan veel fabrieken , waar ook heel veel spullen voor de Nederlandse markt worden gemaakt .
3 . ____________________ , of tertaire sector betekent dat mensen werken bij banken en kantoren . Hoe ____________________ mensen in de dienstverlening werken , hoe rijker een land is .
Je kunt dus op basis van de verdeling van de beroepsbevolking , bekijken hoe het met de ____________________ in een land is . Als veel mensen werken in de ____________________ , is het land vaak arm . In ____________________ landen werkt een groot percentage van de bevolking in de dienstverlening .