New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De Kiswa
Dit is de naam van het ____________________ van de Kaba .
Dit zwartfluwelen ____________________ doek bedekt de Kaba volledig . Het boek ? Islamic Art and Architecture' refereert dat de Kiswa vroeger van uit ____________________ kleuren bestond , niet zoals nu van ____________________ kleur .
De Kiswa bestaat uit drie stukken : de buitenlaag , de ____________________ ( voering ) en het lint . De gouden lint van de Kiswa ligt juist onder het dak over de vier muren heen . Op dit lint is met zware gouddraden de ____________________ en aya uit de Koran geborduurd .
De eerste persoon die de Kaba bedekte was ____________________ ( a . s . ) , de zoon van Ibrahim ( a . s . ) en sinds hem wordt deze traditie voortgezet en gezien als een ____________________ daad .
In de geschiedenis hielpen verschillende stammen elkaar om dit te doen . Soms werd dit door één persoon verricht . De eerste vrouw die de Kaba op haar eentje bekostigde was de moeder van Abbas b . Abdulmuttalib , ____________________ bint Hubaab . Zij had beloofd om dit te doen indien ze haar zoon zou terug vinden , welke ook plaatsvond .
De ____________________ kalief Umar b . Khattaab bekostigde de Kiswa met het geld van de staatskas . Vanaf dan behoorde de Kiswa onder de verantwoordelijkheid van de regering . Ook werd op zijn bevel de Kiswa voor het eerst buiten Mekka in ____________________ geweefd . De derde kalief volgde de voorbeeld van zijn voorganger op , maar beval om dit ____________________ per jaar te doen .
De eerste ____________________ Kiswa dateert van ____________________ . Heden wordt de Kiswa in de Kiswa ____________________ in ____________________ geweefd .