New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Temps era temps , un drac terrible ____________________ ( atemorir . pretèrit imperfet ) els habitants d'un poblet de Catalunya anomenat Montblanc . El drac ____________________ ( causar . pretèrit imperfet ) destrosses en la població i ____________________ ( devorar . pretèrit imperfet ) els animals de pastura de la vila . Per calmar la ira del drac , els habitants ____________________ ____________________ ( decidir . passat perifràstic ) que cada dia sacrificarien una persona , escollida per sorteig , i li oferirien com a senyal de bona voluntat .

Però un dia , a la filla del rei li ____________________ ____________________ ( tocar . passat perifràstic ) ser el sacrifici . Quan el drac ____________________ ( anar . pretèrit imperfet ) a engolir , ____________________ ____________________ ( aparèixer . passat perifràstic ) un formós cavaller per enfrontar - se a la bèstia . Era Sant Jordi , que li ____________________ ____________________ ( clavar . passat perifràstic ) la seva llança , i de la sang del drac ____________________ ____________________ ( sorgir . passat perifràstic ) un roser de roses vermelles .

El seu ____________________ ____________________ ( ser . passat perifràstic ) un gest desinteressat i valent que ____________________ ____________________ ( canviar . passat perifràstic ) la història del poble i ____________________ ____________________ ( donar . passat perifràstic ) naixement a la nostra llegenda , ja que des d'aleshores , a Catalunya és costum regalar una rosa a la persona estimada .