New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Aparell de vidre en forma de pera invertida que s'utilitza per separar dos líquids de diferent densitat; en deixar-los en repòs, se separen en capes i en obrir la clau de pas s'escola el líquid més dens.
2 Vas cilíndric de vidre, resistent al foc, proveït de bec i sovint graduat per preparar mescles, o recollir líquids.
3 Disc còncau de diverses mides. S'utilitza com a tapadora de vasos de precipitats i com a suport de substàncies en pesar-les, transportar-les, assecar-les, etc.
4 Recipient de vidre de forma cilíndrica, més ample que alt. S'utilitza en el laboratori per facilitar l'evaporació del líquid en les cristal·litzacions.
5 Ampolla de plàstic que s'utilitza normalment per a l'aigua destil·lada. Té un tap travessat per un tub per on es fa sortir l'aigua en forma de rajolí.
6 Tub de vidre amb una caputxa de goma en un extrem i acabat, en l'altre, en forma capil·lar. Serveix per afegir gotes de líquid del mateix volum
7 Aparell destinat a la mesura de temperatures
8 Recipient de forma cònica i fons pla, molt estable que s'utilitza en moltes tasques experimentals de la química, filtracions, valoracions, etc
9 Raspall petit amb un mànec llarg, emprat per a netejar l'interior d'un tub o cavitat
10 Suport metàl·lic de tres peus.
11 Quadrat de tela metàl·lica, al centre que és sostinguda sobre un trespeus o un cèrcol, com a suport de recipients que s'han d'escalfar. Actua com un bany d'aire i evita que la flama del bec toqui directament el recipient.
12 Vas cilíndric amb peu i bec. Graduada de baix a dalt per a llegir amb comoditat el volum de líquid que conté. Es fabriquen de 10, 100, 500 i 1000 ml.
13 Anell amb mànec metàl·lic que serveix de suport per a diferents estris de laboratori com ara embuts o reixetes
14 Dispositiu metàl·lic format per una base i una barra fixada a la base que serveixen de suport a diferents recipients i estris de laboratori, pinces, cèrcols...
15 Peces metàl·liques per subjectar buretes i que pel mànec, i a través d'una nou, es fixen al suport.
16 Tub llarg i estret que serveix per transvasar un volum conegut de líquid d'un recipient a un altre.
17 Cilindre prim de vidre massís utilitzat en moltes tasques de laboratori, per agitar una mescla, per dirigir un raig de líquid i evitar pèrdues per esquitxos,..
18 Estri de vidre que té la forma d'un con buit invertit, amb un tub d'escolament en el vèrtex
19 Peça metàl·lica amb dues canals perpendiculars que serveix per a abraçar i fixar dos suport
4
2
11
16
15
14
3
5
18
1
7
17
19
10
8
6
13
12
9