New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Els instruments de vent o ____________________ són aquells en els que el ____________________ es produeix gràcies a la vibració d'una columna ____________________ dins de l'instrument . En la majoria dels casos ____________________ es introduït pel mateix músic ____________________ a través d'una peça anomenada ____________________ .

Segons la classificació tradicional es classifiquen en vent - ____________________ i vent - metall . Cal tenir en compte , però , que aquesta classificació no fa referència , realment , al ____________________ amb el qual està construït l'instrument sinó al tipus ____________________ .

N'hi ha diversos tipus :

1 - Vent - ____________________ : tenen una sèrie de ____________________ al llarg del tub , que es tapen o destapen directament amb els ____________________ o mitjançant uns mecanismes anomenats ____________________ . Tot i el seu nom , n'hi ha alguns que estan fets de ____________________ .
Segons la seva embocadura podem distingir :
1 . 1 . Llengüeta ____________________ : clarinet i ____________________
1 . 2 . Llengüeta ____________________ : ____________________ , fagot i ____________________
1 . 3 . Bisell : flauta travessera , flauta ____________________ i flauta de ____________________ . En la música popular tenim la ____________________ que forma part dels instruments de la cobla . També tenim la flauta de ____________________ típica de la música d'Amèrica del ____________________ .
1 . 4 . De teclat : ____________________

Vent - metall : sonen per la vibració dels ____________________ de l'nstrumentista sobre el ____________________ que té forma ____________________ . Aquests instruments enlloc de claus tenen ____________________ . El so d'aquests instruments es pot modificar col·locant dins del pavelló una ____________________ .
Els instruments de vent - metall més coneguts són : ____________________ , tombó de pistons , ____________________ i tuba . El trombó de vares , no té ____________________ , sinó que té una ____________________ que llisca i modifica l'allargada del tub per fer les notes ____________________ .

En general , quant més llarg és el tub de l'instrument més ____________________ és el so i quant més curt és més ____________________ .