New Activity
Play Quiz
1. 
Selecteer de kerngedachten van het naturalisme
A.
Determinisme
B.
Vlucht naar het verleden
C.
Dierenleed
D.
Fatalisme
2. 
Uit welk stroming komt dit schilderij?
3. 
Waar of niet waar. Emmanuel Kant is de grondlegger van het naturalisme.
A.
Waar
B.
niet waar.
4. 
Uit welke stroming komt dit fragment? -"Hij kreeg met het ouder worden iets gezapigs: hij sneed bij het dessert de kurk van de lege fles doormidden; hij streek na het eten met zijn tong langs zijn tanden; als hij soep at, maakte hij bij elke lepel een klokkend geluid en, daar hij dikker begin te worden, leken zijn ogen, toch niet al te groot, door de bolheid van zijn wangen naar zijn slapen te worden gedrukt."
A.
Naturalisme
B.
Realisme
C.
Romantiek
D.
Classicisme
5. 
Uit welke stroming komt dit fragment? -"De 'Villa des Roses' waarin het echtpaar Brulot te eten gaf en kamers verhuurde, stond in de rue d'Armaillé, een straat van weinig aanzien in het overigens breed aangelegd Quartier des Ternes. En zoals de straat was, zo was ook het huis, dat slechts één verdieping had, terwijl de buurt heinde en ver volgestouwd was met huizen van vijf en zes verdiepingen, die aan weerszijden torenhoog boven de 'Villa' uitstaken."
A.
Naturalisme
B.
Realisme
C.
Classicisme
D.
Romantiek
6. 
Uit welke stroming komt dit fragment?- "‘Wat weet gij hier te zeggen, hoer! Schandaal!’ spuwde hij haar in ’t aangezicht. ‘Wat wet gij hier te zeggen. Nondedzju! Schreeuwde hij luider, zichzelf ophitsend. En plots als een wild beest, vatte hij haar met beide handen bij de keel. Hij voelde haar versmachten, sterven onder zijn greep. Hij wierp haar brutaal tegen de sponde* van het bed en nu bleef ij tieren, vloekenen met de voeten trappelen van woede. Hij gaf haar nog twee kaakslagen en een schop, die zij bewusteloos, als dood ontving; hij schreeuwde haar nog een paar maal de schandelijkste scheldwoorden in ’t aangezicht. En dan, zijn klederen oprapen, ging hij steeds vloekend in de keuken, waar hij zich aankleedde, en vertrok."
7. 
Uit welke stroming komt dit fragment?- "Eerst aarzelde ik (= Frankenstein) of ik proberen zou een wezen te scheppen zoals ikzelf, of een eenvoudiger samenstelling; maar mijn verbeelding was te zeer geprikkeld door mijn eerste succes om mij enige twijfel te laten aan mijn vermogen om een wezen tot leven te roepen dat even ingewikkeld en wonderbaarlijk was als de mens."
8. 
Uit welk stroming komt dit schilderij?
9. 
Uit welke stroming komt dit schilderij?
10. 
Uit welke stroming komt dit schilderij?
11. 
Uit welke stroming komt dit fragment?- " De maan verft een gevaar over de gracht, ik schuifel elken nacht na middernacht, in een verloren echolozen stap, ruggelings schuivend langs de hemelschuinte, de treden der verlaten wenteltrap van de ontstelde ruimte."