New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Arbre perennifoli de la família de les rutàcies, un xic espinós, de tronc curt i capçada arrodonida, fulles coriàcies d'un verd intens, amplament el·líptiques i amb el pecíol alat, flors blanques aromàtiques, solitàries o en petits grups, i fruit en hesperidi, la taronja, originari de l'Àsia sud-oriental, cultivat, sovint extensament, com a fruiter i emprat en medicina i perfumeria
2 Planta de la família de les palmes, generalment en forma d'arbre amb un tronc simple, sovint cobert de les bases de fulles ja despreses, coronat per una gran roseta de fulles coriàcies, grosses, dividides d'una manera palmada o pinnada.
3 Arbre de la família de les fagàcies, de fulles coriàcies sempre verdes, grisenques pel dessota, i flors unisexuals, les masculines en llargs aments penjants, de fusta dura, densa i resistent, i fruit en gla, que forma boscos a la terra baixa mediterrània.
4 Arbre del gènere Quercus, de la família de les fagàcies, caducifoli o de fulla marcescent, de fulles sinuades o més o menys profundament lobulades, flors unisexuals inconspícues, les masculines en aments pènduls i laxos, les femenines en petits grups, i fruit en gla, que sovint fa boscos tot sol o barrejat amb altres arbres.
5 Arbre caducifoli de la família de les fagàcies, d'escorça llisa i grisenca, borrons fusiformes, fulles ovades, enteres i translúcides, flors masculines en aments globosos pedunculats i fruits en núcula, les fages.
6 Arbre perennifoli del gènere Abies, de la família de les pinàcies, de branques verticil·lades, fulles generalment linears i pinyes erectes que es desfan a la maturitat.
7 Arbre perennifoli del gènere Pinus, de la família de les pinàcies, monoic, de fulles aciculars en grups de dues, tres o més a l’àpex de petites branquetes, flors masculines en forma d’estròbils oblongs, agrupats a la punta de les branques, i productores d’una gran quantitat de pol·len, i flors femenines reunides en estròbils petits que, en madurar, esdevenen òrgans fructífers grossos i llenyosos, les pinyes, que enclouen les llavors, els pinyons.
8 Arbre caducifoli de la família de les ulmàcies, de fulles ovades o el·líptiques doblement dentades, acuminades a l'àpex i asimètriques a la base, flors verdoses i petites, en glomèruls, molt primerenques, i fruit obovat alat, la sàmara, que es fa sobretot en indrets humits.
2
5
3
4
6
8
1