New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Dit schilderij is gemaakt in ____________________ . Het wordt gezien als het eerste , grote ____________________ van Vincent Van ____________________ . Maar op het eerste gezicht lijkt het alsof het schilderij ____________________ is . Vreemde kleuren en mensen die er ____________________ uitzien . Vroeger vond bijna niemand het mooi .

Vincent heeft dit schilderij niet in één keer gemaakt . Hij ging eerst bij ____________________ langs . Hij wilde zien hoe de ____________________ aan het werk waren . Hij vroeg aan ze of hij ze mocht ____________________ . Dat deed hij om te ____________________ voor het echte schilderij . Voordat hij daaraan begon , heeft hij wel ____________________ boeren geschilderd .

Met dit schilderij wilde Vincent laten zien hoe hard de boeren moesten ____________________ voor hun geld . Daarom heeft hij ze ook zo raar geschilderd . Ze hebben te grote ____________________ en handen , neuzen en oren . Dat deed hij om te laten zien hoe ____________________ ze waren . Het lijkt alsof ze net van hun werk op het ____________________ komen . Ze hebben ook een andere kleur ____________________ . Dat is de kleur van niet geschilde ____________________ . Het schilderij is in donkere kleuren geschilderd . Dat was om te laten zien dat het leven geen ____________________ was voor de boeren . Er schijnt wel een beetje licht op het gezin . Daarmee wilde hij laten zien hoe belangrijk ____________________ was .

Veel schilders maken dingen mooier in hun schilderijen . Mooier dan het in het echt is . Ik vind het goed dat Vincent dat niet doet . Hij laat zien dat het ____________________ vroeger voor de boeren echt niet zo leuk was .

Zelf vind ik het wel een ____________________ schilderij . Je ziet hoe er vroeger werd gegeten in een boerderij . Ik vind het schilderij niet ____________________ , ik zou het niet thuis ____________________ . Maar het is wel leuk er een paar ____________________ naar te kijken .

____________________