New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De media bepalen voor een belangrijk deel hoe we denken over gebeurtenissen en personen . Ze hebben dus invloed op onze ____________________ . Maar de media geven nooit een compleet beeld van de werkelijkheid waardoor er makkelijk vooroordelen en ____________________ ontstaan .
? Die jongen kan vast goed basketballen , want hij is twee meter lang ? is een ____________________ . In films en reclames zie je veel stereotypen over mannen en vrouwen . We noemen dit ook wel ____________________ .

Er zijn verschillende theorieën over de invloed van de media . De theorie die zegt dat het publiek de boodschap van de massamedia heel makkelijk overneemt , is de ____________________ .
Hierbij spelen twee begrippen een belangrijke rol , namelijk : ____________________ en ____________________ .
Dat laatste komt veel voor in ____________________ zoals China en Noord - Korea .
De multiple - step - flowtheorie zegt dat de media ons alleen beïnvloeden via ____________________ , zoals ____________________ of deskundigen .
De ____________________ zegt dat de media niet zozeer bepalen wát wij denken , maar vooral ____________________ wij denken .
De theorie van de selectieve perceptie benadrukt niet de macht van de media , maar van de ____________________ . Op basis van je eigen ____________________ maak je een keuze uit alle informatie .

Er is niet één theorie de beste , maar dat de media invloed hebben is wel zeker . Daarom is het belangrijk dat je ____________________ bent en kritisch omgaat met de media .