New Activity
Play Fill in the Blanks Game
SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 blz . 35

Cultuur is de levenswijze van een groep mensen , zoals tradities , gewoonten en ____________________ . Socialisatie is het overdragen van ____________________ . Personen en instellingen die cultuurkenmerken aanleren noemen we ____________________ ____________________ .

Iedere samenleving heeft een ____________________ cultuur . Dat is de cultuur van de meerderheid van de mensen . Ook zijn er verschillende subculturen . Subculturen van ____________________ zie je bijvoorbeeld duidelijk terug in hun kleding en muziek . Mensen die tot een ____________________ subcultuur behoren , leven volgens striktere regels . Ook heb je subculturen op basis van afkomst . Nederland heeft heel veel ____________________ subculturen , omdat immigranten hun cultuur meenamen .

Iedereen heeft een persoonlijke identiteit . Hoe jij wordt wie je bent , wordt bepaald door :
? Socialisatie en internalisatie . Als gewoonten een automatisch deel van je gedrag zijn geworden , spreek je van ____________________ .
? ____________________ . Je kunt je identificeren met je ouders , maar ook met je idool . Je wilt dan op diegene lijken .
? ____________________ en karakter . ____________________ ____________________ horen bij je karakter .

Een ____________________ zegt niet alleen iets over jou als persoon , maar ook dat je tot een bepaalde groep hoort . Een groep geeft een gevoel van saamhorigheid , een ____________________ - ____________________ . Het nadeel van een groepsgevoel is ____________________ .
De meeste Nederlanders horen bij verschillende groepen tegelijk . Dit kan lastig zijn als je ____________________ wilt zijn aan al die groepen en soms zorgt het zelfs voor ____________________ .