New Activity
Play Fill in the Blanks Game
SAMENVATTING HOOFDSTUK 4 blz . 43


Het ____________________ verleden van Nederland is een belangrijke oorzaak voor de vermenging van culturen in Nederland .

Het ____________________ van Indische Nederlanders ging redelijk snel , omdat zij de Nederlandse taal en gewoonten al kenden . ____________________ hielden zich meer vast aan hun eigen cultuur .
Aruba en de Antillen maken deel uit van het ____________________ ____________________ ____________________ . Op de Antillen en Aruba is er sprake van een ____________________ cultuur , waarbij familie een grote rol speelt .
De meeste ____________________ in Nederland hebben een Nederlands ____________________ en zijn goed geïntegreerd in de Nederlandse samenleving . Zij komen uit een land met veel bevolkingsgroepen , talen , culturen en ____________________ .

Zo'n vijftig jaar geleden kwamen de eerste ____________________ naar Nederland : gastarbeiders uit Marokko en Turkije . Later kwamen hun familieleden naar Nederland .
De ____________________ generatie Marokkanen leeft meer volgens de Nederlandse cultuur . Veel oudere Marokkanen houden zich juist vast aan de eigen ____________________ en normen . Ook ____________________ proberen in Nederland delen van hun eigen cultuur te behouden .

Polen is sinds 2004 lid van de ____________________ ____________________ , waardoor Poolse mensen in Nederland kunnen werken . Zij hebben bijvoorbeeld banen in de ____________________ of fruitteelt .