New Activity
Play Fill in the Blanks Game
L'any ____________________ va desaparèixer l'imperi romà ____________________ i l'espai que havia ocupat es va dividir en nombrosos regnes . L'imperi romà ____________________ va perviure durant deu segles amb el nom d'imperi ____________________ . La seua capital va ser ____________________ , abans ____________________ , on hui en dia es localitza ____________________ .
L'emperador bizantí més important va ser Juystinjià que va governar amb la seua esposa ____________________ en el segle ____________________ . Els seus exèrcits van conquerir gran part dela península ____________________ , el nord d'Àfrica i el sud de la península ____________________ .
L'emperador o basileu concentrava tots els poders , les seues ordres eren executades per mitjà d'una extensa xarxa de ____________________ i també hi havia un cos de ____________________ que s'encarregaven de mantindre les relacions amb altres territoris . Les lleis de l'època estaven recollides en el codi de ____________________ .
Al començament del segle XV només quedava ____________________ en mans bizantines . En ____________________ , la ciutat va serv presa pels ____________________ i l'imperi bizantí va desaparèixer .
Constantinoble estava situada a l'estret del ____________________ , que comunicava el Mar ____________________ amb el Mar Negre . En l'època de Justinià va arribar a tindre més de mig milió d'habitants . A més del palau imperial , hi destacaven ____________________ , el senat i la basílica de Santa ____________________ .
En 1985 , el centre històric de la ciutat va ser declarat Patrimoni de la ____________________ per la Unesco .