New Activity
Play Fill in the Blanks Game
We beginnen bij het begin van de wereldoorlog en doorlopen zo nogmaals de belangrijkste zaken .

Op 28 juni ____________________ gebeurde het onverwachte . De moord op Franz Ferdinand en zijn vrouw werd de ____________________ tot WO I . Dit gebeurde allemaal in de ____________________ Sarajevo in Servië . Vele landen sloten een ____________________ met elkaar . Zo ging Frankrijk een verbond aan met Groot - Brittannië en ____________________ . ____________________ sloot op zijn beurt dan weer een verbond met Oostenrijk - Hongarije en Italië . WO I noemen we een echte wereldoorlog omdat zoveel verschillende ____________________ aan de oorlog hebben deelgenomen .

Tijdens de Groote Wereldoorlog hadden de ____________________ een geniepig ____________________ . Ze wouden proberen Frankrijk in te nemen . Ze zouden uit verschillende ____________________ vertrekken om overal het land te kunnen innemen . Het plan was om via ____________________ ____________________ binnen te vallen maar wij boden weerstand . Duitsland verloor hierdoor heel wat ____________________ en kon hun plan niet meer goed uitvoeren . Op de cartoon is Duitsland de ____________________ meneer en België het ____________________ dappere mannetje . Ons kleine België speelde dus een ____________________ rol in dat plan .

In de Wereldoorlog waren er wel meer mensen met een plan . Ook K . Cogge en H . Geeraert bedachten samen een ____________________ . Zij kenden heel wat van de sluizen en van het water van de ____________________ . Omdat de Duitsers telkens ____________________ en ____________________ kwamen , vonden zij dat ze moesten ingrijpen . Duitsland mocht niet meer dichter komen en daarom hebben de 2 mannen de sluizen open gezet bij ____________________ water . Het waterniveau steeg en zette een heel gebied onder water . Zij zorgden dus voor de ____________________ van de IJzervlakte .

Na jaren en jaren van oorlog moest er wel eens een ____________________ aan komen . Vele mensen hebben hun leven gegeven voor anderen en hun land . Doordat ____________________ kwam helpen , moesten de ____________________ opgeven . Dit was op 11 november ____________________ . De oorlog duurde dus in totaal 4 jaar . Overal in ons land vinden we speciale plaatsen om de ____________________ te herdenken . Ook vandaag herdenken wij de oorlog nog op ____________________ november . Deze dag noemen wij ook ____________________ .