New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Hoe ons bloed eruitziet , zegt veel over onze lichamelijke toestand qua vitaminen , proteïnen , cholesterol en mineralen . Daarom is een bloedprik een belangrijke test in de ____________________ .
Bloed bestaat uit een kleurloze vloeistof ( ____________________ ) waar rode bloedlichaampjes ( ____________________ ) en witte bloedlichaampjes ( ____________________ ) in zwemmen . Ook bevat het plasma ____________________ voor de stolling .
De erytrocyten bevatten ijzerhoudend eiwit of ____________________ ( afkorting : ____________________ ) dat belangrijk is voor het ____________________ - en koolzuurtransport . De bloedsomloop of tractus ____________________ is namelijk de transport - expert in ons lichaam . Alle noodzakelijke ____________________ komen hierdoor bij de juiste organen terecht , die dan weer afvalstoffen meegeven om terug naar buiten te vervoeren . Een synoniem is het bloedvatenstelsel of ____________________ stelsel . Het bevat het hart , de verschillende bloedvaten en het ____________________ .