New Activity
Play Fill in the Blanks Game
De keel bestaat uit het strottenhoofd ( ____________________ ) en de keelholte ( ____________________ ) . Ook is er een
verbinding met de buis van ____________________ naar beide oren . De functie van de pharynx is om lucht naar de pulmones te brengen , en voedsel en vloeistof naar het spijsverteringskanaal . De pharynx is dan ook verbonden met de slokdarm ( ____________________ ) . Bij de larynx zit het strottenklepje ( ____________________ ) , dat ervoor zorgt dat eten uit de luchtweg blijft als je slikt . De epiglottis bestaat uit kraakbeen . Op de overgang tussen luchtpijp ( ____________________ ) en strottenhoofd zitten je stembanden ( plica ____________________ ) . In het strottenhoofd loopt de luchtpijp ( trachea ) . Deze splitst zich in twee ____________________ , steeds kleinere bronchioli en tenslotte de alveoli . In elke long zitten ongeveer 150 miljoen ____________________ . Om de longen zit een intern en ____________________ borstvlies ( pleura ____________________ en ____________________ parietalis ) . Tussen deze twee vliezen ligt een luchtledige ____________________ . Als de pleura ontstoken raken , hebben we een longontsteking .
Tussen neus - en keelholte zit de huig ( ____________________ ) . Deze zorgt dat eten niet in de neus belandt . De neusholte heeft een neustussenschot ( ____________________ ____________________ ) dat de holte in tweeën deelt . Een slijmvlies bevochtigt en verwarmt de ingeademde lucht . ____________________ zorgen ervoor dat stof buiten wordt gehouden . Zoals besproken bij de bloedsomloop , ontvangen de pulmones bloed vanuit de rechter hartkamer ( ____________________ ____________________ ) via de longslagader ( ____________________ . ____________________ ) . Het bloed wordt vervolgens gevuld met ____________________ en door de rest van het lichaam getransporteerd . De linkerlong is kleiner dan de
rechter , dit komt doordat het hart net iets meer aan de linkerkant ligt . De linkerlong heeft 2 ____________________ , de rechterlong heeft er 3 .