New Activity
Play Matching Pairs

Totale loonkost

Werknemersbijdrage RSZ

Brutoloon

Werkgeversbijdrage RSZ

Belastbare loon

Nettoloon

Bedrijfsvoorheffing

Dit is het bedrag dat de werknemer van zijn brutoloon afstaat als voorschot op de jaarlijkse inkomstenbelasting. De werkgever dient dit bedrag in naam van de werknemer aan de Administratie der Directe Belastingen te betalen.

Dit is het bedrag dat de werknemer na afhouding van de werknemersbijdrage RSZ en de bedrijfsvoorheffing van zijn brutoloon overhoudt.

Dit is het bedrag dat de werkgever en de werknemer onderling afspreken ter compensatie van de prestaties geleverd door de werknemer. Dit bedrag staat op het arbeidscontract vermeld.

Dit is het bedrag dat na afhouding van de werknemersbijdrage RSZ van het brutoloon overblijft. Samen met een aantal persoonsgebonden factoren bepaalt dit bedrag het percentage van de bedrijfsvoorheffing.

Dit is het bedrag dat de werkgever zelf ter financiering van het sociale zekerheidssysteem aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid betaalt.

Dit is het bedrag dat een werknemer in totaal aan zijn werkgever kost. Het is de som van het brutoloon en de werkgeversbijdrage RSZ.

Dit is het bedrag dat de werknemer van zijn brutoloon afstaat ter financiering van het sociale zekerheidssysteem. De werkgever dient dit bedrag in naam van de werknemer aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid te betalen.