New Activity
Play Matching Pairs

Deze internationale ngo (kinderfonds van de VN) ziet erop toe dat de kinderrechten overal ter wereld nageleefd worden. Ze helpt samen met partnerorganisaties kinderen in situaties van ziekte, geweld, armoede en discriminatie.

Deze NGO zet zich in voor ontwikkelingssamenwerking. In hun winkels kan je voedings- en handwerkproducten van producenten uit verschillende derdewereldlanden kopen. Door de verkoop van deze producten wordt voor sociale verbetering gezorgd van bv. de lokale boeren uit de derdewereldlanden. Ze krijgen een eerlijke prijs voor hun producten.

Deze Belgische ngo steunt ontwikkelingsprojecten. Samen met partnerorganisaties wordt er gestreefd naar een duurzame ontwikkeling op het vlak van voedselzekerheid. Het logo is geïnspireerd op de Vitruviusman van Leonardo Da Vinci.

Deze internationale ngo verleent hulp aan bevolkingsgroepen in nood, aan slachtoffers van natuurrampen, van rampen door de mens veroorzaakt, van oorlogen en van burgeroorlogen.

Deze Vlaamse ngo bundelt de kracht van honderden vrijwilligers en ongeveer 70 organisaties ten voordele van mensen in het Zuiden. Twee politieke eisen zijn schuldverlichting en meer ontwikkelingssamenwerking.

Deze vzw bestrijdt armoede in Vlaanderen en Brussel door het steunen van jaarlijks 150 kleinschalige projecten. Je kunt hun verhalen kopen bij iTunes, maar iets bekender is de actie 'Soep op de stoep'.

Deze Vlaamse ngo is vooral actief in de zorg voor slachtoffers van twee armoedeziektes (melaatsheid en tuberculose) in de derdewereldlanden. De organisatie steunt ook de ontwikkeling van nieuwe methodes om deze ziektes te genezen.

Samen met partnerorganisaties steunt deze Vlaamse NGO de plannen van het Zuiden in de strijd tegen armoede en onrecht.

Deze ngo is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Ze verleent hulp aan slachtoffers van natuurrampen en gewapende conflicten. Ze zorgen in Vlaanderen ook voor ziektevervoer, hulp bij rampen en evenementen en opleidingen.

In 50 van de armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt deze ngo aan kinderrechten, schooltjes, watervoorziening en zelfs kleinschalige economische initiatieven. Wie lid wordt, adopteert op afstand een kind.