New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Bij de vrouw bevinden zich alle geslachtsorganen in de buik . Uitwendig zijn er de clitoris en de schaamlippen ( ____________________ ) . Samen vormen ze de vulva . De venusheuvel is eigenlijk vetweefsel dat het schaambeen ( os ____________________ ) bedekt .
De voorhof wordt afgesloten door het maagdenvlies ( ____________________ ) tot de vrouw seksueel actief wordt . Hymen is de naam van de Griekse god van het huwelijk .
Inwendig bevindt zich de vagina , het kanaal dat via de baarmoederhals ( ____________________ uteri ) naar de baarmoeder ( ____________________ ) gaat . Aan de binnenkant van de baarmoeder zit een slijmvlies ( ____________________ ) met daaromheen een spierlaag ( ____________________ ) die stevigheid geeft . Met bindweefselbanden ( ____________________ ) is de baarmoeder beweeglijk verbonden met de omgevende organen en de bekkenwand .
De eierstokken ( ____________________ ) scheiden het hormoon ____________________ af . Een ovarium is drie centimeter lang en een centimeter dik . Al bij de geboorte bevatten de ovaria van een meisje tussen de 40 . 000 en 300 . 000 onrijpe eitjes . Totaal worden er zo'n vijfhonderd vrijgelaten en daarvan kunnen er gemiddeld ongeveer zes bevrucht raken . Vanaf de eerste menstruatie tot aan de menopauze stoot het lichaam een eitje per maand af , samen met het ____________________ .
Ook de borsten ( ____________________ ) behoren tot de uitwendige geslachtsorganen van de vrouw .