New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Bij mannen daalt voor de geboorte een deel van de geslachtsorganen af naar een plek buiten het lichaam . Dit bestaat uit een penis , waar de urinebuis ( ____________________ ) doorheen loopt , en de balzak ( het ____________________ ) , met daarin de teelballen ( ____________________ ) . De ____________________ is een walnootvormige klier , die zich onder de blaas en rond de urineleider bevindt . De klier produceert vocht dat helpt om zaadcellen ( ____________________ ) actief te maken . De penis bestaat uit ____________________ , zwellichaam , urethra en voorhuid .
De functie van de zaadballen ( ____________________ ) is het vormen van zaadcellen en het produceren van testosteron , een hormoon dat zorgt voor de mannelijke diepe stem en de bijbehorende haar - en baardgroei . Als een man geslachtsgemeenschap ( ____________________ ) heeft , dan komen spermatozoa via zaadbuizen in de urethra terecht . Een ____________________ ontstaat door drie soorten zwellichamen en een netwerk van bloedvaten dat gestuwd raakt .
Een zaadcel is 0 , 05 millimeter lang en heeft een kop , middengedeelte en een staart . De kop van de cel bevat enzymen , waardoor de vrouwelijke eicel ( ____________________ ) binnengedrongen kan worden . Het middengedeelte heeft ____________________ die de energie leveren voor de reis , en de staart vormt een soort propoeller , die een snelheid van drie tot drieëneenhalve millimeter per minuut aan kan drijven . Een man produceert tien tot dertig biljoen spermatozoas per maand .