New Activity
Play Matching Pairs

Je spieren worden meer ontspannen en je ademhaling rustiger. De lichte slaap is diep genoeg om je in slaap te houden en niet te snel wakker te worden, maar is nog niet diep genoeg om voldoende uitgerust te zijn.

Overgang tussen wakker zijn en slapen. Je kunt je ogen niet meer open houden, sluimert wat en valt uiteindelijk in slaap. Je slaap is nog zodanig licht dat je heel gemakkelijk wakker wordt. Deze fase duurt meestal slechts enkele minuten.

REM staat voor ‘Rapid Eye Movement’ en verwijst naar de snelle oogbewegingen tijdens deze fase van de slaap. Je ademhaling en hartslag worden onregelmatig, de spieren van je armen en benen zijn heel ontspannen en je hersenen zijn heel actief. De droomslaap is heel belangrijk voor je hersenen. Ze verwerken en ordenen de gebeurtenissen en informatie van de dag. Als je tijdens je droomslaap wakker wordt, ben je meteen helemaal wakker omdat je hersenen al zo actief zijn.

De slaap die je lichaam nodig heeft om te herstellen. Je lichaam ontspant zich volledig en bouwt energie op voor de volgende dag. Tijdens je diepe slaap word je niet gemakkelijk wakker.

2e FASE = LICHTE SLAAP

4e FASE = REM-SLAAP

3e FASE = DIEPE SLAAP

1e FASE = DOEZEL SLAAP