New Activity
Play Crossword Puzzle
1 Nom donat a diversos mamífers perissodàctils de la família dels rinoceròtids que pertanyen als gèneres Rhinoceros, Didermoceros, Diceros i Ceratotherium, de grans dimensions, cos pesant i massís, amb la pell molt gruixuda, nua, i amb una o dues banyes permanents.
2 Nom donat a un grup de rèptils de l'ordre dels crocodilians inclòs dins dels gèneres Crocodylus, Osteolaemus i Tomistoma, que comprèn el cocodril americà (o nassut) (C. acutus), de musell molt allargat, el cocodril del Nil (C. niloticus), el cocodril malai (T. schlegelii), el cocodril nan (O. tetraspis), el cocodril palustre (C. palustris) i el cocodril porós (C. porosus).
3 Mamífer de l'ordre dels carnívors fissípedes i de la família dels fèlids (Acinonyx jubatus), de tronc esvelt, cap petit, potes altes i pelatge curt i de color groc terrós amb taques negres, que és el més ràpid dels mamífers.
4 Mamífer de l'ordre dels primats i de la família dels pòngids (Gorilla gorilla), el més gros de tots els simis. Cal destacar-ne dues subespècies: el goril·la de costa (G. gorilla, subespècie gorilla) i el goril·la de muntanya (G. gorilla, subespècie beringei).
5 Mamífer proboscidi de la família dels elefàntids, el més gros dels animals terrestres actuals, amb una trompa amb funcions respiratòria, prènsil i d'absorció, de pell gruixuda i amb dues incisives molt llargues.
6 Mamífer remugant de l'ordre dels artiodàctils i de la família dels giràfids (Giraffa camelopardalis), de coll molt llarg i proveït d'una crinera.
7 Mamífer carnívor del subordre dels fissípedes, de la família dels fèlids (Panthera tigris), el representant més gros de la família, gran depredador, de pèl rogenc amb ratlles amples i fosques i de repartició asiàtica.
8 Nom donat a diversos mamífers de la família dels hiènids que pertanyen als gèneres Crocuta, Hyaena i Proteles, en general de vida nocturna i que s'alimenten de carronya. Cal destacar-ne la hiena tacada (C. crocuta), la hiena ratllada (H. hyaena) i la hiena bruna (H. brunea).
9 Nom donat a diversos mamífers perissodàctils de la família dels èquids que pertanyen als gèneres Equus, Dolichohippus i Hippotigris (considerats també a vegades com a subgèneres d'Equus), caracteritzats pel pelatge clar amb franges transversals fosques a tot el cos, el coll gruixut i el cap gros i pesant. Les dues espècies més importants són E. (Dolichohippus) grevyi i E. (Hippotigris) zebra.
10 Mamífer carnívor del subordre dels fissípedes i de la família dels fèlids (Panthera leo), d'una gran corpulència, pèl de color falb, cua acabada en una formació còrnia amagada dins un floc de pèls, les espatlles i la nuca cobertes en el mascle d'una espessa crinera, que habita al sud del Sàhara i en una reserva de l'Índia.
2
6
4
1
3
5
10
9
8
7