New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Er zijn drie belangrijke werknemersorganisaties of ____________________ in België : het Algemeen Christelijk Vakverbond ( ____________________ ) , het socialistisch geïnspireerde Algemeen Belgisch Vakverbond ( ____________________ ) en de Algemene Centrale van Liberale Vakbonden ( ____________________ ) . Ze werden opgericht om tegenover de werkgevers een sterkere ____________________ in te nemen en de ____________________ van de aangesloten leden te behartigen .

Ook werkgevers organiseerden zich . Zo ontstonden er ____________________ . Het Verbond van Belgische Ondernemingen ( ____________________ ) is hier de belangrijkste speler . Ook het Vlaams Netwerk van Ondernemingen ( ____________________ ) en de Unie Van Zelfstandige Ondernemers ( ____________________ ) zijn belangrijke werkgeversorganisaties .
Werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties , samen de ____________________ ____________________ genoemd , onderhandelen met elkaar om tot ____________________ te komen in verband met ____________________ . Die worden vastgelegd in een ____________________ ____________________ ( CAO ) .