New Activity
Play Matching Pairs

Micha de Winter

Dick Swaab

Paul van Geert

Patty Valkenburg

Louis Tavecchio

Jo Hermanns

Susan Bögels

Marianne Riksen-Walraven

Liesbeth Woertman

Deze pedagoog veronderstelt dat juist vaders een sleutelrol spelen in het voorkomen van sociale angst omdat zij in de ontwikkeling van kinderen belangrijk zijn voor het leren nemen van risico’s en het verkennen van de buitenwereld, twee aspecten die van belang zijn bij de ontwikkeling van zelfvertrouwen.

Deze pedagoog pleit voor mediaopvoeding. Steeds meer onderzoek wijst uit dat de negatieve effecten van media tegengegaan kunnen worden.

Voor de bevestiging van onze identiteit staat de rol van aanraken centraal. + In de beeldcultuur domineert de objectivering van het lichaam als het om uiterlijk en seks gaat

Volgens deze pedagoog betreft opvoeden dus niet alleen de vraag hoe een kind individueel het beste tot zijn recht komt, maar ook de vraag hoe we als samenleving kinderen willen opvoeden.

Jongens voelen zich steeds minder thuis in onze veranderende, steeds meer gefeminiseerde cultuur.

Wij zijn onze hersenen. De bouw van onze hersenen bepaalt onze mogelijkheden en onze beperkingen.

Niet een falende opvoeding, maar vooral een gebrek aan maatschappelijke structuren en randvoorwaarden veroorzaken jeugdproblemen.

Door de dynamiek van menselijke interacties bloot te leggen, wordt gedrag begrijpelijker en kun je een bepaald patroon van gedragingen ontdekken.

Goede communicatie en contact tussen opvoeder en kind zijn ‘voeding’ voor het emotionele brein.