New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Edina zgodovinska letnica , ki je omenjena v romanu Ana Karenina , ____________________ , to je leto srbsko - ____________________ upora proti ____________________ , kamor je kot prostovoljec odsel Vronski . Zgodba v romanu se torej odvija med letom ____________________ , ko Ana odide v Moskvo , kjer spozna Vronskega , in koncem poletja 1876 .
Dogajanje v Lainsckovem romanu poteka med leti ____________________ in ____________________ , torej v casu ____________________ . svetovne vojne . Politicno dogajanje v tem casu je bilo dokaj burno , saj je po koncu prve svetovne vojne ____________________ - ____________________ razpadla , za Prekmurje pa se ni vedelo , h kateri dr ? avi ga bodo prikljucili .
Opisov zunanjega okolja v Ani Karenini je malo , v ospredju je ____________________ dogajanje , zato sta obe mesti predstavljeni precej skromno ____________________ ____________________ je bila v primerjavi s ____________________ ____________________ , tedaj rusko prestolnico , komaj omembe vredno ____________________ mesto .