New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Als de omstandigheden goed zijn kunnen de bacteriën zich heel snel ____________________ via celdeling . In gunstige omstandigheden ontstaat zo na 20 minuten een nieuwe generatie . De tijd dit een bacteriecel nodig heeft om zich te delen tot twee ____________________ noemen we de ____________________ .
De meeste bacteriën zijn ____________________ , dit wil zeggen dat ze ____________________ stoffen , zoals eiwitten en koolhydraten gebruiken als ____________________ . Ze vinden deze organische stoffen in ons voedsel . Ze geven ____________________ af die de organische stoffen ____________________ tot voor de bacterie ____________________ bestanddelen .
De meeste bacteriën groeien goed aan een temperatuur tussen 10°C en 40°C . Dit is onze ____________________ , en daarom is het heel erg belangrijk om voedingsmiddelen te bewaren in de ____________________ , bij 7°C , liefst bij 4°C . Door voedingswaren in te vriezen kunnen de bacteriën zich niet meer ____________________ , maar ze gaan niet ____________________ .
Gelukkig zijn heel wat ziekmakende bacteriën gevoelig voor ____________________ ____________________ . Koken of bakken van voedsel zijn een goede manieren om meeste ziekmakende bacteriën te ____________________ .