New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Les principals funcions del sistema ____________________ o circulatori són transportar les substàncies ____________________ i ____________________ a tot el cos i rellogir les sustàncies de ____________________ per expulsar - les de l'organisme .

L'aparell circulatori està format per : els vasos sanguinis , el cor i la ____________________ .

El cor és l'òrgan que fa circular la sang per tot el cos gràcies als seus moviments de ____________________ i ____________________ , impulsa la sang pels vasos sanguinis . Aquest moviment s'anomena ____________________ .
El cor està dividit en 4 parts : aurícula dreta , aurícula esquerra , ventricle dret i ventricle esquerre . La sang entra al cor per les ____________________ i surt del cor pels ____________________ .
Hi ha de tres tipus de vasos sanguinis :

- les ____________________ , que tenen els conductes amb les parets gruixudes . Són els vasos sanguinis encarregats de portar la sang des del cor fins a totes les parts del cos .
- les ____________________ , que tenen els conductes amb les parets primes . Són els vasos sanguinis encarregats de retornar la sang al cor
- Els capil·lars , que tenen els conductes finíssims i que uneixen les artèries amb les venes . Ací té lloc ____________________ de substàncies entre la sang i les diferents parts del cos .