New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Niet alle dieren zijn het zelfde . Een ijsbeer is helemaal anders dan een kwal bijvoorbeeld . Daarom heeft men de dieren onderverdeeld in ____________________ grote groepen , nl . de ____________________ en de ____________________ - ____________________ dieren . ____________________ dieren zijn dieren met een ____________________ skelet . Dit zorgt ervoor dat ze ____________________ zijn en niet ineen zakken als een pudding ! ____________________ - ____________________ dieren hebben geen ____________________ skelet , ofwel hebben ze een ____________________ skelet . Een kwal bijvoorbeeld , die heeft geen ____________________ , die lijkt meer op een pudding . Maar een kreeft heeft ook geen ____________________ skelet , maar vanbuiten is hij wel hard . Het beschermt het dier .

Binnenin de groep van de gewervelde dieren zijn er nog steeds grote verschillen . Een hond en een vogel lijken totaal niet op elkaar . Ze hebben wel allebei een ____________________ skelet , maar daar stopt het ook . Je kan de ____________________ dieren opdelen in ____________________ groepen . Je kan ze onthouden door het woordje VeeVeeZAR . Dit zijn dus de ____________________ , ____________________ , ____________________ , ____________________ en de ____________________ .

De ____________________ - ____________________ dieren zijn heel gevarieerd . Het is onmogelijk hier een volledige lijst van te geven . Er zijn er immers ontzettend ____________________ .