New Activity
Play Fill in the Blanks Game
Een zetbank bestaat uit een ____________________ , ____________________ en ____________________ .
Bij een vingerzetbank bestaat de liniaal uit een aantal ____________________ delen van verschillende ____________________ , die men onderling van plaats kan laten verwisselen .
In fabrieken en werkplaatsen gebruikt men voor
het buigen van grote aantallen werkstukken en
voor massawerk een ____________________ .
Bij zwenkbuigen wordt het langste plaatbeen ingeklemd tussen klembalken , waarna de ____________________ omhoog komt en het uitstekende plaatdeel rond een buiglijst buigt .
Bij strijkbuigen wordt een plaatdeel eveneens ingeklemd , waarna het gereedschap in een op - of ____________________ beweging het overstekende deel rond de buiglijst buigt .
Strijkbuigen is ____________________ dan zwenkbuigen .
Bij het vrijbuigen drukt het ____________________ de plaat tot een vooraf ingestelde diepte in de V - opening van het ondergereedschap , zonder echter de bodem te raken .
Een eenvoudige rolbuigmachine voorheen
een ____________________ genoemd bestaat uit : Een frame ,
een onderrol , een ____________________ , een achterrol .
Klinken is een manieren om plaatmateriaal met elkaar te verbinden .
Hiervoor gebruik je ____________________ .
De klinknagelgaten worden geboord of geponst .
____________________ wordt toegepast wanneer de te verbinden delen slechts van één zijde bereikbaar zijn . Bij deze bevestigingsmethode echter wordt niet geklonken , maar vindt er een materiaalvervorming plaats .
Een voorapparaat heeft een bovenas en een onderas ; deze zijn door ingebouwde ____________________ met elkaar gekoppeld . Op het uiteinde heeft elk van deze assen een ____________________ rol .
Een andere naam voor het in elkaar buigen van verschillende plaatdelen tot een hechte verbinding is ____________________ . De bewerking , het buigen , heeft dus als synoniem felsen .
Felsen is een wijze van ____________________ . Bij dit verbindingstype wordt geen materiaal toegevoegd om de verbinding tot stand te brengen . Het verbindend gedeelte komt voort uit het plaatmateriaal zelf . Een felsverbinding ontstaat door het ombuigen , ____________________ en ____________________ van de te verbinden plaatdelen . Deze vorm van verbinden is niet geschikt voor ____________________ materiaal .